• Patrick Jordens

Huur kwijtschelden om zeker te zijn van huurinkomsten

De Vlaamse overheid zal 2 maanden huur voorschieten, op voorwaarde dat de verhuurder ook 1 of 2 maanden huur kwijtscheldt. Het maximumbedrag voor de lening wordt opgetrokken tot 35.000 euro.


Voor de verhuurder is deze vrijwillige overeenkomst met de ondernemer een interessante optie: bij kwijtschelding van 2 maanden huur krijgt de verhuurder de zekerheid dat de volgende 2 maanden het huurgeld betaald wordt. De uitbetaling gebeurt rechtstreeks aan de verhuurder, terwijl de huurder de lening aangaat.


Handelshuurlening tot maximaal €35.000 voor ondernemers in problemen door coronamaatregelen

Het maximumbedrag voor de lening wordt opgetrokken tot 35.000 euro. De terugbetaling van kapitaal en intrest begint pas na 6 maanden te lopen en moet 24 maanden na toekenning van de lening terugbetaald worden. Er is een rente van 2%.


Het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) zal optreden als eerste aanspreekpunt bij vragen voor deze maatregel. Het aanvraagsysteem en de modelovereenkomst worden momenteel nog verder uitgewerkt door VLAIO en PMV.


Meer info over deze maatregel vind je op www.vlaio.be/handelshuurlening Vragen stellen kan via de VLAIO ondernemerslijn 0800 20 666 – whatsapp of telefonisch – of info@vlaio.be


5 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven
  • facebook
  • Twitter
  • Instagram

© Jordens  - ondernemingsnummer 0728.299.061