top of page

Huur kwijtschelden om zeker te zijn van huurinkomsten

Bijgewerkt op: 17 feb. 2021

De Vlaamse overheid zal tot 4 maanden huur voorschieten, op voorwaarde dat de verhuurder ook 1 of 2 maanden huur kwijtscheldt. Het maximumbedrag voor de lening wordt opgetrokken tot 60.000 euro per pand. De uitbetaling gebeurt rechtstreeks aan de verhuurder.


Voor de verhuurder is deze vrijwillige overeenkomst met de ondernemer een interessante optie: bij kwijtschelding van 2 maanden huur krijgt de verhuurder de zekerheid dat de volgende 2 maanden het huurgeld betaald wordt. De uitbetaling gebeurt rechtstreeks aan de verhuurder, terwijl de huurder de lening aangaat.


Handelshuurlening tot maximaal €60.000 per pand voor ondernemers in problemen door coronamaatregelen

Het maximumbedrag voor de lening werd opgetrokken tot 60.000 euro per pand. De terugbetaling van kapitaal en intrest begint pas na 6 maanden te lopen en moet 24 maanden na toekenning van de lening terugbetaald worden. Er is een rente van 2%.


Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is eerste aanspreekpunt bij vragen voor deze maatregel. De lening wordt verstrekt door PMV/z-Leningen.


Meer info over deze maatregel vind je op www.vlaio.be/handelshuurlening Vragen stellen kan via de VLAIO ondernemerslijn 0800 20 666 – whatsapp of telefonisch – of info@vlaio.be


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page